Menu

Sveitsisk lotterispiller treffer en jackpot på EUR 210 millioner

En lotterispiller fra Sveits traff den største Euromillions-jackpoten gjennom tidene på tegningen forrige fredag. Spilleren kan forvente en rekordutbetaling på 210 millioner euro (230 millioner sveitsiske franc). Som Swisslos kunngjorde, vil vinneren bli kontaktet på mandag. Tipset ble gitt på Internett, sa medias talsmann for Swisslos, Willy Mesmer. Navnet på personen, bosted, kjønn og alder er kjent, men blir ikke opplyst. Fortalte Mesmer nyhetsportalen i dag. Jeg håper imidlertid at personen ikke fikk et hjerteinfarkt eller falt dånet. Blick rapporterer, er vinneren av Euromillions-jackpoten nå rikere enn de sveitsiske kjendisene Michelle Hunziker eller Dieter Meier og blir med på listen over de 300 rikeste sveitserne.Sveitsisk lotterispiller treffer en jackpot på EUR 210 millioner

Lotteri-seier: Sveitsisk stat tar også opp

I Tyskland kan lotterispillere holde gevinsten i sin helhet, siden inntekt fra online spill er skattefri. I Sveits er det imidlertid annerledes. Staten samler inn en betydelig del av overskuddet hvis det overstiger beløpet på 1 million CHF. I tillegg må det være en forhåndsbestemt prosess før pengene går til vinneren. De 210 millioner euro i fortjeneste må derfor først overføres fra Brussel til Swisslos. Dette etterfølges av lovpålagt juridisk gjennomgang.

Euromillions har operert siden 2004

Først da kan premien overføres til vinnerens konto. I dag tar prosedyren omtrent ti dager. I tillegg overføres ikke hele beløpet. 35% av overskuddet, dvs. 72,33 millioner euro, må overføres til statskassen. Det internasjonale Euromillions-lotteriet har blitt spilt siden 2004. Spillere fra Østerrike, Spania, Portugal, Irland, Belgia, Sveits, Liechtenstein, Luxembourg, Storbritannia og Frankrike er kvalifiserte til å delta. Det høye antallet spillere gjør det mulig å tilby høyere jackpotter.

I Tyskland er det ikke mulig å delta i Euromillions. Tyskland har ikke sluttet seg til samarbeidet mellom de forskjellige nasjonale lotteriene som i fellesskap driver Euromillions. Imidlertid kan tyske spillere delta i EuroJackpot. Atten europeiske land deltar i lotteriet, som ble grunnlagt i 2012. Det høyeste mulige gevinsten på EuroJackpot er nå 90 millioner euro.